menu
fr | nl

Enkel met het allerbeste kan men heerlijk koken

Prosper Montagné

Maison Marit

Dank U allen voor een Michelinster sinds 16 jaar

De Familie Marit

Menu
kaart

In ons restaurant met Michelinster kunt u genieten van gastronomische gerechten die variëren volgens de seizoenen, bereid met verse kwaliteitsproducten.

Vader en zoon Marit bereiden verfijnde gerechten en stellen menu’s samen die zelfs het meest veeleisende smakenpalet zullen bekoren met hun geraffineerde smaken.

Onze kaart bevat originele en gevarieerde creaties om mateloos van te genieten met familie, onder vrienden of collega’s. Vanaf 7 personen kunnen wij u een degustatiemenu ‘Seizoensgeneugten’ aanbevelen om uitgebreid kennis te maken met de ambachtelijke keuken van onze meester-chefs.

Jacques en Dimitri werkten een aantal menu’s uit, speciaal voor uw smaakplezier:

Onze menu's zijn beschikbaar van Donderdag 19 October tot Woensdag 29 Novembe5 2017 inbegrepen. 

Het seizoen à la carte

Maximaal 6 personen
Wij bieden aangepaste wijnen aan

€ 25.-


 

Sin Jacobschelp allereerst Croque Hawaï en Ginger

en dan in Bouillon "Coconoot - Selderij"

€ 39,-

*********

Medaillons Kwabaal "Lotte", Lardo, Andijvie, Schorseneer,

en Petits Gris S'Lognes "Slak" 

€ 37,-

*********

Sin Jacobschelp en Oesters Gillardeau, Witloof,

Tétragone en Witte Bier 

€ 38,-

*********

Langoustines, amandelen, Oude parmezaan, Lemon, Pedro Ximenez

€ 46,-

*********

Eendlever en Langoustine 2 voorbereiding

Gemarineerd : Gember, Yuzu, Olijve Taggiascha

Fornuis : Pak Soy, Aadapelen en Verse Look

min. 2 Pers.

€ 40,- p.p.

« Tweede gang »

Kreeft Gebakken, Risotto met Gerst en Bacon,

Bospaddestoel en Uieren Cébettes

€ 46,-

********

Patrijzen Gebraden naar de Blad van de Wijnstok

Herfst Groenten en Frietjes 

€ 44,-

********

Croustillant Haas, Flens en Lever,

Aardappel en Cime di Râpa 

€ 39.-

*********

Fazant Haan, Fregola Sarda met Witloof,

Bubbels Perselie, Pastinaak, Brabançon Sap   voor 2 Pers.

€ 74,-

*********

Krokant Kalf Zwezerik, Alegria Aardappel, Cèpes Bouchon,

Livèche Coulis, Gekonfijte 

€ 45,-

« Derde gang »

De Chariot Kaas Verse en gerijpt tot "hier en elders"

€ 15.-

«De vaste waarden»

€ 14.-

- Dame Blanche New Look

- Pannekoek Gecarameliseert Normande  «  15 min. »

«Nieuwigheden»

€ 14.-

- Vernietigen Chocolat-Banane Taart

- Verleiding Kersen, Bier, Brownies, Dragon

- De Snickers met Peren en Kastanjes

Menu « Seizoensgeneugten »

Het menu moet door de volledige tafel worden genomen.

Sin Jacobschelp allereest Croque Hawaï en Ginger

en dan in Bouillon " Coconoot - Selderij"

*********

Medaillon Kwabaal " Lotte", Lardo, Andijvie, Schorseneer,

en Petits de S'Lognes " Slak"

*********

(*) Croustillant Haas, Flens et Lever,

Aardappel en Cime di Râpa

********* 

Fazant Haan, Fregola Sarda met Witloof,

Bubbel Perselie, Pastinaak, Brabançon sap 


********
 

De Snickers met Peren en Kastanjes 

 

Het 4-gangenmenu € 70,-, met aangepaste wijnen + € 30, -

(*) Het 5-gangenmenu € 90,- met aangepaste wijnen + € 35, -

 

EEN VERLEIDELIJK BORDJE VOORAFGAAND AAN DE ZOETIGHEDEN

 

** Trolley met verse en gerijpte kazen van hier en elders

** Kazen € 15.- ,  met aangepaste wijnen + € 10, -

De kaas vervangen door het dessert supplement van € 7.-

Menu « Marit lunch »: van woensdag tot vrijdag, ‘s middags.

3 gerechten voor de prijs van € 40.-

Met aangepaste wijnen (3 glazen) + € 17.-

Menu « Jonge gastronoom »

Menu voor gastronomen tussen 18 en 28 jaar voor de prijs van € 75.- Alles inbegrepen.

Dit menu gevestigd volgens het seizoen en het marktaanbod.

Enkel na reservering en voor de volledige tafel.

Dit menu wordt aangeboden op woensdag en donderdag telkens ‘s avonds en zaterdag enkel ‘s middags.

  • Aperitief
  • Een voorgerecht
  • Een hoofdgerecht
  • Een dessert
  • Koffie of thee en zoete lekkernijen
  • Aangepaste wijnen en waters

Aarzel niet om contact op te nemen indien u meer informatie wenst over onze gerechten.

Ouverture

  •  
  •  
  • Ma.
  • De.
  • Gesloten
  • Wo.
  • Do.
  • Vr.
  • Za.
  • 12u - 13u30 & 19u - 21u
  • Zo.
  • 12u - 13u30
  • 1 zondag per maand gesloten
  • (Zie details in de pagina bladeren)