menu
fr | nl

Enkel met het allerbeste kan men heerlijk koken

Prosper Montagné

Maison Marit

Dank U allen voor een Michelinster sinds 16 jaar

De Familie Marit

Menu
kaart

In ons restaurant met Michelinster kunt u genieten van gastronomische gerechten die variëren volgens de seizoenen, bereid met verse kwaliteitsproducten.

Vader en zoon Marit bereiden verfijnde gerechten en stellen menu’s samen die zelfs het meest veeleisende smakenpalet zullen bekoren met hun geraffineerde smaken.

Onze kaart bevat originele en gevarieerde creaties om mateloos van te genieten met familie, onder vrienden of collega’s. Vanaf 7 personen kunnen wij u een degustatiemenu ‘Seizoensgeneugten’ aanbevelen om uitgebreid kennis te maken met de ambachtelijke keuken van onze meester-chefs.

Jacques en Dimitri werkten een aantal menu’s uit, speciaal voor uw smaakplezier:

Onze menu's zijn beschikbaar van 12 Januari tot 07 Februari 2018 inbegrepen

Het seizoen à la carte

Maximaal 6 personen
Wij bieden aangepaste wijnen aan

€ 25.-


 

 Gebakken Ganzelever, Bloedworst, Arlettes,

Golden en Granny Smith Appel min. 2 cvts.

€ 36,-/ p.p.

*********

Wit van Griet, Moelleux van Aardappelen Alégria met sjalot en Bieslook

€ 37,-

*********

Sint Jakobsschelpen en Oesters Gillardeau, Witloof,

Bacon, Quinoa, Claytone uit Cuba en Witbier 

€ 38,-

*********

Langoustines, amandelen, Oude Reggiano, Citroen, Pedro Ximenez

€ 46,-

*********

Foie Gras van Eend en Langoustine bereid op twee Wijzen :

Gemarineerd : Gember, Yuzu en  Taggiascha Olijven

Plancha : Appel Golden, Knolselder en Gele Curry

min. 2 Pers.

€ 40,- p.p.

« Hoofdgerechten »

Gebakken Kreeft , Witloof, Macaronisch gevuld met de Kreeftenscharen,

Zeeslaboter

€ 46,-

********

Zeetong gebakken aan de graat, Scorseneer Mousseline

Tuinkers van Fontein,Royal Belgian Kaviaar, Hazelnootboter

€ 45,-

********

Stoofpotje van Kalfvlees en Kalfzwezerik,

en Vleelkleurige Wintergroenten 

€ 38.-

*********

Kwartel in een Viennoise van Hazelnoot en Zwarte Truffel,

Tarwe, Knolselderij, Périgourdine Saus   

€ 40,-

*********

Knapperige Kalfszwezerik en Lardo di Collonata

Risotti met Parmezaan Schorseneer en Romanesco

€ 45,-

« Derde gang »

De Kar Vol Verse en Verfijnde Kazen "hier en elders"

€ 15.-

«De vaste waarden»

€ 14.-

- De Onweerstaanbare Dame Blanche New-Look

- Normandische Pannekoekjes  «  15 min. »

«Nieuwigheden»

€ 14.-

- Ongestructureerde Chocoladetaart met Banaan

- Sinaasappelsensatie, Chocoladetexturen, Romige Frambozen

- De Snickers met Peren en Kastanjes

Menu « Seizoensgeneugten »

Het menu moet door de volledige tafel worden genomen.

Sint Jakobsschelpen en Oesters Gillardeau, Witloof,

Bacon, Quinoa, Claytone uit Cuba en Witbier

*********

Wit van Griet, Melleux Aardappelen Alégria met Sjalot en Bieslook

*********

(*) Stoofpotje van Kalfvlees en Kalfzwezerik,

en Veelkleurige Wintergroenten

********* 

Kwartel in een Viennoise van Hazenoot en Zwarte Truffel,

Tarwe, Knolselderij, Périgourdine Saus


********
 

Sinaasappelsensatie, Chocoladetexturen, romige Frambozen

 

Het 4-gangenmenu € 70,-, met aangepaste wijnen + € 30, -

(*) Het 5-gangenmenu € 90,- met aangepaste wijnen + € 35, -

 

EEN VERLEIDELIJK BORDJE VOORAFGAAND AAN DE ZOETIGHEDEN

 

** Trolley met verse en gerijpte kazen van hier en elders

** Kazen € 15.- ,  met aangepaste wijnen + € 10, -

De kaas vervangen door het dessert supplement van € 7.-

Menu « Marit lunch »: van woensdag tot vrijdag, ‘s middags.

3 gerechten voor de prijs van € 40.-

Met aangepaste wijnen (3 glazen) + € 17.-

Menu « Jonge gastronoom »

Menu voor gastronomen tussen 18 en 28 jaar voor de prijs van € 75.- Alles inbegrepen.

Dit menu gevestigd volgens het seizoen en het marktaanbod.

Enkel na reservering en voor de volledige tafel.

Dit menu wordt aangeboden op woensdag en donderdag telkens ‘s avonds en zaterdag enkel ‘s middags.

  • Aperitief
  • Een voorgerecht
  • Een hoofdgerecht
  • Een dessert
  • Koffie of thee en zoete lekkernijen
  • Aangepaste wijnen en waters

Aarzel niet om contact op te nemen indien u meer informatie wenst over onze gerechten.

Ouverture

  •  
  •  
  • Ma.
  • De.
  • Gesloten
  • Wo.
  • Do.
  • Vr.
  • Za.
  • 12u - 13u30 & 19u - 21u
  • Zo.
  • 12u - 13u30
  • 1 zondag per maand gesloten
  • (Zie details in de pagina bladeren)