menu
fr | nl

Enkel met het allerbeste kan men heerlijk koken

Prosper Montagné

Maison Marit

Dank U allen voor een Michelinster sinds 16 jaar

De Familie Marit

Menu
kaart

In ons restaurant met Michelinster kunt u genieten van gastronomische gerechten die variëren volgens de seizoenen, bereid met verse kwaliteitsproducten.

Vader en zoon Marit bereiden verfijnde gerechten en stellen menu’s samen die zelfs het meest veeleisende smakenpalet zullen bekoren met hun geraffineerde smaken.

Onze kaart bevat originele en gevarieerde creaties om mateloos van te genieten met familie, onder vrienden of collega’s. Vanaf 7 personen kunnen wij u een degustatiemenu ‘Seizoensgeneugten’ aanbevelen om uitgebreid kennis te maken met de ambachtelijke keuken van onze meester-chefs.

Jacques en Dimitri werkten een aantal menu’s uit, speciaal voor uw smaakplezier:

Onze menu's zijn beschikbaar van 29 Maart tot 16 Mei 2018 inbegrepen

Aarzel niet om contact op te nemen indien u meer informatie wenst over onze gerechten.

Het seizoen à la carte

Maximaal 6 personen
Wij bieden aangepaste wijnen aan

€ 25.-


 

Rog Gekookt Meunière

Asparagus Textuur, Perselie Coulis en Foyot

€ 37.-

*********

Croustillant de Grote Langoustines

Scherpe Kool Sla en Ribs Gekonfijt

Kokosmelk Bouillon en Curry

€ 46,-

*********

Langoustines, amandelen, Oude Reggiano, Citroen, Pedro Ximenez 

€ 46,- 

*********

Ganzelever Gebakken,  Flens, Arlettes,

Golden en Granny Smith Appel   Min. 2 Cvts.

€ 36,- p.p.

*********

Marbré Ganzelever, Mango, Rabarber en Jong Konijn 

€ 38,-


« Hoofdgerechten »

Gebakken Kreeft, Parel Gerst, Moeras Boon, Radijs

Soja Boter en Cébettes Uien

€ 46,-

********

Aiguillettes van Kip Boer, Moelleux Aardappelen met Asparagus

Groene Kool, Mousseline   Min. 2 Cvts

€ 38,- p.p.

********

Lam van Onze Schaapskooi

Ail des Ours, Raap, Artisjok, Duizend Appel

€ 38.-

*********

Varkens Kust Ibérique, Pickles Groenten, Blackwell, Churros et Guacamole   

€ 38,-

*********

Knapperige Kalfszwezerik, Asparagus, Morilles, Pompadour

€ 45,-


« Derde gang »

De Kar Vol Verse en Verfijnde Kazen "hier en elders"

€ 15.-

«De vaste waarden»

€ 14.-

- De Onweerstaanbare Dame Blanche New-Look

- Normandische Pannekoekjes  «  15 min. »

«Nieuwigheden»

€ 14.-

- Ravioli "Appel - Kaneel" Yoghurt Ijs en Gezouten Karamel Room

- Ananas, Witte Chocolade, Pistache, Frambozen

- De Doyenné "Belle Hélène " Anders Geproef

Menu « Seizoensgeneugten »

Het menu moet door de volledige tafel worden genomen.

Marbré Ganzelever, Mango, Rabarber en Jong Konijn 

*********

Rog Gekookt Meunière

Asparagus Textuur, Perselie Coulis en Foyot

*********

(*) Croustillant de Grote Langoustines

Scherpe Kool Sla en Ribs Gekonfijt

Kokosmelk Bouillon en Curry

********* 

Lam van Onze Schaapskooi

Ail des Ours, Raap, Artisjok, Duizend Appel

*********

Ananas, Witte Chocolade, Pistache, Frambozen 

 

Het 4-gangenmenu € 70,-, met aangepaste wijnen + € 30, -

(*) Het 5-gangenmenu € 90,- met aangepaste wijnen + € 35, -

 

EEN VERLEIDELIJK BORDJE VOORAFGAAND AAN DE ZOETIGHEDEN

 

** Trolley met verse en gerijpte kazen van hier en elders

** Kazen € 15.- ,  met aangepaste wijnen + € 10, -

De kaas vervangen door het dessert supplement van € 7.-

Menu "Marit Lunch" : van woensdag tot vrijdag, 's middags.

3 gerechten voor de prijs van € 40.-

Met aangepaste wijnen (3 glazen) + € 17.-

Menu « Jonge Gastronoom »

Menu voor gastronomen tussen 18 en 28 jaar voor de prijs van € 75.- Alles inbegrepen.

Dit menu gevestigd volgens het seizoen en het marktaanbod.

Enkel na reservering en voor de volledige tafel.

Dit menu wordt aangeboden op woensdag en donderdag telkens ‘s avonds en zaterdag enkel ‘s middags.

  • Aperitief
  • Een voorgerecht
  • Een hoofdgerecht
  • Een dessert
  • Koffie of thee en zoete lekkernijen
  • Aangepaste wijnen en waters

Ouverture

  •  
  •  
  • Ma.
  • De.
  • Gesloten
  • Wo.
  • Do.
  • Vr.
  • Za.
  • 12u - 13u30 & 19u - 21u
  • Zo.
  • 12u - 13u30
  • 1 zondag per maand gesloten
  • (Zie details in de pagina bladeren)