GESCHIEDENIS & ONDERSCHEIDINGEN

GETALENTEERDE CHEFS EN AUTHENTIEKE KNOWHOW

MAISON MARIT, een beetje geschiedenis...


Jacques en Dany openden hun restaurant op 19 maart 1988. Het telde toen twee ontvangstruimten, een met 60 en een met 30 zitplaatsen.
Drie jaar later kunnen ze niet langer aan de drang weerstaan om een gastronomisch restaurant te openen: na de nodige verbouwingswerken gaat het etablissement weer open met Pasen in 1991; datzelfde jaar mag Jacques de Prosper Montagné-prijs in ontvangst nemen, naast de award Eerste Kok van België.
In 1992 besluit zoon Dimitri naar de hotelschool te gaan. Hij loopt stage bij Nicolas en Guy Lefevere in de Bergerie de Lives-sur-Meuse, en in Comme Chez Soi bij Pierre Wynants en Lionel Rigolet, waar hij nog twee jaar langer blijft.
Sinds 1998 staat Dimitri eveneens aan het fornuis in de familiezaak. Hij ontmoet er zijn toekomstige echtgenote, Emmanuelle, die er stage liep in het kader van haar opleiding aan de hotelschool.
In 2001 schrijft Jacques zich in voor de internationale wedstrijd Bocuse d'Or. Hij slaagt voor de Belgische halve finale en mag naar het internationale platform in Lyon. Daar valt het resultaat echter tegen, met een 12de plaats op 24 deelnemende landen … Niet getreurd echter: de volgende dat pakt de internationale pers uit met het nieuws dat het restaurant zijn eerste Michelinster op zak heeft. 24 jaar later bezit het zijn ster nog steeds.
In 2003 krijgen Dimitri en Emmanuelle een zoontje, Hugo. De derde generatie is gearriveerd!
In 2006, 15 jaar na zijn vader, neemt Dimitri eveneens deel aan de Prosper Montagné-wedstrijd en wint de finale.
In 2014, om de overgang van de ene generatie op de andere duidelijk te maken, werd de naam van het restaurant omgedoopt in "Maison Marit".


Onze onderscheidingen sinds de oprichting van het restaurant mochten wij reeds verschillende onderscheidingen in ontvangst nemen:

  • 2005-2006 Winnaar van de Prosper Montagné-prijs
  • 2005-2006 Eerste Kok van België
  • Sinds 2001 een Michelinster
  • 1996 Winnaar van de Grand Prix International Escoffier
  • 1995 Winnaar van de Grand Prix Cointreau Gastronomie
  • 1990-1991 Winnaar van de Prosper Montagné-prijs
  • 1990-1991 Eerste Kok van België
  • 1987 Finalist van de Prix P. Taittinger in Parijs
Gedurende al die jaren is onze werkethiek onveranderd gebleven: altijd beter doen, proberen u te verbazen en u een gelukzalig moment laten beleven. Als u tevreden huiswaarts keert na een bezoek aan ons restaurant, zijn wij gelukkig!