logo
logo

Home

Menu

Impressie

Historie

Vacature

Cadeaubon

Team

Contact

nl fr

Menu

Menu Dégustation - Inspiratie voor de fijnproevers Het Seizoensmenu à la Carte Emma, Dim & U Menu 'Déjeuner Marit' Menu jonge gastronoom

Menu Dégustation - Inspiratie voor de fijnproevers

25 jaar Michelin ster

Het menu is verkrijgbaar vanaf donderdag 23 oktober tot en met woensdag 3 december.


Om de keuken van onze Chef-Ambachtslieden goed te leren kennen,
verzoeken wij u vriendelijk om vanaf 6 couverts ons menu te kiezen.
Het menu wordt voor de gehele tafel geserveerd.

Tartaar van Sint-Jakobsvruchten
Rémoulade van knolselder en burrata
Vinaigrette van scamorza, sjalot en Belgische biologische walnoten

*****

Twee bereidingen rond zeetong:
Soufflé van zeetong en kreeft met dragon
Filet van zeetong met beurre noisette-emulsie, zwarte trompetzwammen en lente-uitjes

*****

(*) Rug van haas en krokante zwarte pens
Met zachte spruitjes, gebakken foie gras en kweepeer-pepersaus

*****

Gebraden fazant “op Brabantse wijze”
Cannelloni van witloof, girollen en rösti van zoete ui

*****

Gekonfijte appel en appel in aspic
Met hazelnoot-sablé, kaneelijs en karamelsaus

4 gangenmenu €105,-
met wijnselectie + €40,-

5 gangenmenu (*) €130,-
met wijnselectie + €50,-

Een Verleiding voor de Zoetigheden

De Kaaswagen van Verse en Gerijpte Kazen "van Hier en Elders"
Door onze Meesterkaasmakerij Maison Van Tricht € 20,-

Het Glas Wijn in Overeenkomst € 14,-
De Kaas ter Vervanging van het Dessert, Toeslag € 10,-

Van Woensdag tot Vrijdag, 's Middags, ons Menu "Déjeuner Marit"
Elk Dag Geïntegreerd en Aangeboden Op Basis van de Markt

3 gerechten voor de prijs van € 55,-
met de wijnselectie « 1 witte & 1 rode » + € 23,-

Elke Wijziging in de Menu's kan een Toeslag Betekenen. Aarzel niet om ons Uw Allergieën of Dieetbeperkingen door te geven.

Het Seizoensmenu à la Carte

25 jaar Michelin ster

Het menu is verkrijgbaar vanaf donderdag 23 oktober tot en met woensdag 3 december.

Maximum 5 couverts

Een selectie wijnen is verkrijgbaar voor € 35,-.

1ste gerecht

~ Tartaar van Sint-Jakobsvruchten

    Rémoulade van knolselder en burrata
    Vinaigrette van scamorza, sjalot en Belgische biologische walnoten €65

~ Langoustines, amandel, oude Reggiano, gekonfijte citroen, Pedro Ximénez €75

~ Twee bereidingen rond zeetong – min. 2 personen € 68,- p.p.

  • Soufflé van zeetong en kreeft met dragon
  • Filet van zeetong met beurre noisette-emulsie, zwarte trompetzwammen en lente-uitjes

~ Eendenlever op drie manieren bereid – min. 2 personen € 68,- p.p.

  • Groentencannelloni
  • Gebakken foie gras met appel en vanille
  • Flan van eekhoorntjesbrood
2de gerecht

~ Gebraden blauwe kreeft met zoete uien uit de Cévennes,

Salpicon van kreeftklauwen met courgette, auberginekaviaar en basilicumboter €85

~ Gebraden patrijs in wijnrankblad, wilde paddenstoelen, selderij en frietjes €60

~ Krokant kalfszwezerik met romige ratte-aardappelen

Witte bonen en ciderazijn van oude oogst €67,-

~ Rug van haas en krokante bloedworst

Zachte spruitjes, gebakken foie gras en kweepeer-pepersaus € 68,-

~ Gebraden fazant op Brabantse wijze,

Cannelloni van witloof, girollen, rösti van zoete ui – min. 2 pers. €56

3de gerecht Kazen en/of dessert

~ Kaaswagen met verse en gerijpte kazen “van hier en elders” € 20,-

Door onze meester-kaasrijpers Maison Van Tricht

De Klassiekers € 18,-

~ De onweerstaanbare Dame Blanche met Tahitiaanse vanille en warme chocolade
~ Gekaramelliseerde Normandische crêpe (15 min)

De Innovaties € 18,-

~ Gekonfijte appel en appel in aspic, Hazelnoot-sablé, kaneelijs en karamelsaus

~ Frambozentaart, vanillerisotto, Bananensorbet, Granny Smith, basilicum en koriander

~ Bananen-chocoladebeignet met kokosijs (15 minuten bereidingstijd)

Emma, Dim & U

3-gangen menu € 130,00

Alles inbegrepende formule; aperitieven, hapjes, 3 gangen-menu, wijnen
en warme dranken. Alles voor €125 per persoon.

De menu zal op dezelfde dag voorgesteld worden volgens marktproducten.


Enkel geserveerd op woensdag- en donderdagmiddag en -avond, en ook op zaterdagmiddag. Enkel op reservatie.

Menu 'Déjeuner Marit'

van woensdag tot vrijdag, 's middags (behalve op feestdagen) € 55,00

Dagelijks bereid en aangeboden volgens de markt

3 gerechten voor de prijs van € 55.-
Met aangepaste wijnen (3 glazen) + € 23.-
(3 glazen "1 witte & 1 rode")

Menu jonge gastronoom

Menu voor gastronomen tussen 18 en 28 jaar voor de prijs van € 95.- Alles inbegrepen.  € 100,00

- reservering uitsluitend per telefoon -

Dit menu gevestigd volgens het seizoen en het marktaanbod.
Enkel na reservering en voor de volledige tafel.
Dit menu wordt aangeboden op woensdag en donderdag telkens 's avonds en zaterdag enkel 's middags.

Geef dit tijdens het boeken aan

Aperitief
Een voorgerecht
Een hoofdgerecht
Een dessert
Koffie of thee en zoete lekkernijen
Aangepaste wijnen en waters

© 2025 Maison Marit | Braine-l'Alleud - Powered by Tablefever
  • Maison Marit

    Chaussée de Nivelles 336 - 1420 Braine-l'Alleud
    info@maisonmarit.be T: +32 (0)2/384.15.01
    BTW: BE0 433.180.521

    Instagram
    Facebook