logo
logo

Home

Menu

Impressie

Historie

Vacature

Cadeaubon

Team

Contact

nl fr

Menu

Menu Dégustation - Inspiratie voor de fijnproevers Het Seizoensmenu à la Carte Emma, Dim & U Menu 'Déjeuner Marit' Menu jonge gastronoom

Menu Dégustation - Inspiratie voor de fijnproevers

25 jaar Michelin ster

Het menu is verkrijgbaar vanaf woensdag 3 september tot woensdag 15 oktober.


Om de keuken van onze Chef-Ambachtslieden goed te leren kennen,
verzoeken wij u vriendelijk om vanaf 6 couverts ons menu te kiezen.
Het menu wordt voor de gehele tafel geserveerd.

Langoustines van de kusten van het Kanaal
in drie gastronomische bereidingen

*****

Koningsdorade
Gekonfijte tomaten, olijven, kappertjes
Mosselen uit Zeeland

*****

(*) Wilde eend (Colvert) in fijne reepjes, de bout als cromesquis
Foie gras, cantharellen, vijgen, balsamico

*****

Lam uit onze weiden
Bloem en millefeuille van courgettes
Saus van Chinese bieslook en zwarte knoflook

*****

Frambozentaart, vanillerisotto
Bananensorbet, Granny Smith, kruiden uit de moestuin

4 gangenmenu €105,-
met wijnselectie + €40,-

5 gangenmenu (*) €130,-
met wijnselectie + €50,-

Een Verleiding voor de Zoetigheden

De Kaaswagen van Verse en Gerijpte Kazen "van Hier en Elders"
Door onze Meesterkaasmakerij Maison Van Tricht € 20,-

Het Glas Wijn in Overeenkomst € 14,-
De Kaas ter Vervanging van het Dessert, Toeslag € 10,-

Van Woensdag tot Vrijdag, 's Middags, ons Menu "Déjeuner Marit"
Elk Dag Geïntegreerd en Aangeboden Op Basis van de Markt

3 gerechten voor de prijs van € 55,-
met de wijnselectie « 1 witte & 1 rode » + € 23,-

Elke Wijziging in de Menu's kan een Toeslag Betekenen. Aarzel niet om ons Uw Allergieën of Dieetbeperkingen door te geven.

Het Seizoensmenu à la Carte

25 jaar Michelin ster

Het menu is verkrijgbaar vanaf woensdag 3 september tot donderdag 16 oktober.

Maximum 5 couverts

Een selectie wijnen is verkrijgbaar voor € 35,-.

1ste gerecht

~ Langoustines van de kusten van het Kanaal

in drie gastronomische bereidingen – min. 2 personen € 65,- p.p.

~ Langoustines, amandelen, oude Reggiano, gekonfijte citroen, Pedro Ximenez € 72,-

~ Koningsdorade, gekonfijte tomaten, olijven, kappertjes, mosselen uit Zeeland € 55,-

~ Eendenlever in 3 texturen – min. 2 personen:

  • Groenten-cannelloni
  • Gebakken foie gras, appel-vanille
  • Flan van eekhoorntjesbrood € 68,- p.p.
2de gerecht

~ Gebraden blauwe kreeft, salpicon van de scharen met courgette,

zoete ui uit de Cévennes, auberginekaviaar, basilicumboter € 85,-

~ Filet van tarbot met Imperial Heritage-kaviaar

Fondant van zoete aardappel en tuinbonen € 80,-

~ Wilde eend (colvert) in fijne reepjes, de bout als cromesquis

Foie gras, cantharellen, vijgen, balsamico € 52,-

~ Krokant kalfszwezerik, cantharellen

Churros van pijnboompitten, coulis van piquillos € 67,-

~ Lam uit onze weiden, bloem en millefeuille van courgettes,

saus van Chinese bieslook en zwarte knoflook – min. 2 pers. € 48,- p.p.

3de gerecht Kazen en/of dessert

~ Kaaswagen met verse en gerijpte kazen “van hier en elders” € 20,-

Door onze meester-kaasrijpers Maison Van Tricht

De Klassiekers € 18,-

~ De onweerstaanbare Dame Blanche met Tahitiaanse vanille en warme chocolade
~ Gekaramelliseerde Normandische crêpe (15 min)

De Innovaties € 18,-

~ Pavlova, crème en chutney van mango-passievrucht, piña-colada-ijs

~ Frambozentaart, vanillerisotto, bananensorbet, Granny , tuinkruiden

~ Bretonse sablé met rozemarijn, texturen van frambozen en nectarine, yoghurt-sorbet

Emma, Dim & U

3-gangen menu € 125,00

Alles inbegrepende formule; aperitieven, hapjes, 3 gangen-menu, wijnen
en warme dranken. Alles voor €125 per persoon.

Alleen beschikbaar op woensdag-en-donderdagavond.
De menu zal op dezelfde dag voorgesteld worden volgens marktproducten.


Gelieve dit te vermelden bij uw reservering - (Ook op zaterdagmiddag)

Menu 'Déjeuner Marit'

van woensdag tot vrijdag, 's middags (behalve op feestdagen) € 55,00

Dagelijks bereid en aangeboden volgens de markt

3 gerechten voor de prijs van € 55.-
Met aangepaste wijnen (3 glazen) + € 23.-
(3 glazen "1 witte & 1 rode")

Menu jonge gastronoom

Menu voor gastronomen tussen 18 en 28 jaar voor de prijs van € 95.- Alles inbegrepen.  € 95,00

- reservering uitsluitend per telefoon -

Dit menu gevestigd volgens het seizoen en het marktaanbod.
Enkel na reservering en voor de volledige tafel.
Dit menu wordt aangeboden op woensdag en donderdag telkens 's avonds en zaterdag enkel 's middags.

Geef dit tijdens het boeken aan

Aperitief
Een voorgerecht
Een hoofdgerecht
Een dessert
Koffie of thee en zoete lekkernijen
Aangepaste wijnen en waters

© 2025 Maison Marit | Braine-l'Alleud - Powered by Tablefever
  • Maison Marit

    Chaussée de Nivelles 336 - 1420 Braine-l'Alleud
    info@maisonmarit.be T: +32 (0)2/384.15.01
    BTW: BE0 433.180.521

    Instagram
    Facebook

  • ×

    Ook op zaterdag..

    Beste klanten,

    Wij zijn ook op zaterdag geopend, en serveren dan ons menu EMMA, DIM & U.